Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Άσε ρε Στάθη...


Το θυμάστε το jammin στην ΕΤ3; Εκείνη την εκπομπή που ήταν όαση μέσα στη γενική κατάπτωση της Ελληνικής ΤιΒι στο ίσως μόνο ενδιαφέρον κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης (τότε) ; Σκύλο ακούγατε στον 1055; Imagine 897 ίσως; Ακόμα και αν τα παραπάνω δεν σας λένε τίποτα, σίγουρα ράδιο αρβύλα στον ΑΝΤ1 έχετε δει...
Ο τυπάρας λοιπόν που κάθεται στα δεξιά του "πάνελ" όπως βλέπετε, ο Στάθης, κατέληξε στο ότι οι κυνηγοί δεν είναι άνθρωποι , άρα λογικά θα είναι ζώα. Βέβαια το να σε χαρακτηρίζει ζώο κάποιος που κατατάσσει τον εαυτό του σε αυτά (ως σκύλος συστήνεται στο κοινό του), ίσως και να μην είναι κακοπροαίρετο, παρ'όλα αυτά επειδή ο Στάθης είναι ζώο (σκύλος), δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχτώ και εγώ ανάλογο χαρακτηρισμό επειδή είμαι κυνηγός!
Βέβαια οφείλω να πω εδώ ότι ο σκύλος επιτέθηκε στον κυνηγετικό πληθυσμό συλλήβδην, μάλλον λόγω του ότι Ο Nομάρχης (ένας είναι Ο Nομάρχης) στήριξε με δηλώσεις του τους κυνηγούς... Υπό αυτή την έννοια βέβαια ο σκύλος έχει ένα πλεονέκτημα στη δημιουργία εντυπώσεων μιας και ουδέν θα ήθελα να με συνδέει με ΤΟΝ Nομάρχη άσχετα αν πρέπει να αναγνωριστεί η (έστω και λαϊκίστικη) στάση του επί του θέματος.
Ας εξετάσουμε τα επιχειρήματα του σκύλου με τα οποία καταλήγει στο ότι είμαστε και εμείς ζώα όπως εκείνος... Το ότι η δουλεία ήταν παγκοσμίως αποδεκτή κάποτε έχει τόση σχέση με το θέμα όση και ο Ψωμιάδης με τη σοβαρότητα !
Το ότι δεν ξέρεις τί προσφέρουν οι κυνηγοί σκύλε, δεν σημαίνει ότι Ο Nομάρχης απλά "τσιτάρει" Ίσως αν σε ενδιέφερε τόσο το ζήτημα να μάθαινες ένα-δύο πράγματα σχετικά αλλά ποιος νοιάζεται για την ουσία στην Ελλάδα! Οι εντυπώσεις να δημιουργούνται και η ημιμάθεια ας κυριαρχεί...
Ο ρηχός σχολιασμός του επιθέτου "εθνική" εκ μέρους σου σε αφήνει έκθετο σκύλε μου και μακριά από την ουσία του ζητήματος... Όσο για την πυροπροστασία... είμαι βέβαιος ότι αν ρωτήσεις να σου πουν για τη θηροφυλακή καθώς και για το ποσοστό πυρκαγιών που αποδίδεται στους κυνηγούς, θα πάρεις την ηλίθια φάτσα του σκύλου που του λες μία λέξη που έχει αποθηκευμένη στη μνήμη του αλλά δεν έχει πιάσει ακριβώς το νόημα. Εξάλλου τις εποχές που επιτρέπεται το κυνήγι δεν έχουμε φωτιές... Η λέξη αναδάσωση πιθανώς να σου είναι γνωστή. Επίσης τα ζώα σε άγρια κατάσταση δεν ταϊζονται. Δεν είναι τόσο απάνθρωπο να βάζεις ένα σκύλο σε ένα κουτί σκύλε μου, θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό. Άσε που σε αναλόγου μεγέθους "σπιτάκια" εσείς οι σκύλοι προτιμάτε να μπαίνετε όλοι σε ένα τον χειμώνα για να μην κρυώνετε αντί να μπαίνετε ο καθένας στο δικό του... Αλλά μάλλον είσαι κάνας κοπρίτης του σαλονιού και δεν έχεις ιδέα του τί σου λέω! Στοιχηματίζω ότι θες πάντως ότι η ...σαρδέλα που περιφέρεται στο στούντιο της εκπομπής σας θα σε άφηνε για να χει εμένα για αφεντικό αν έβλεπε τη ζωή που κάνουν τα δικά μου κυνηγόσκυλα (είναι και αρσενικά οπότε ποιός τη χάρη της!).
Για την εγκατάλειψη που λες, έχεις απόλυτο δίκιο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις είναι αυθαίρετο για να μην πω τίποτα βαρύτερο.

Το άρθρο που αποτέλεσε αφορμή για το παραπάνω βρίσκεται στο ενδιαφέρον κατά τα άλλα Mπλογκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: