Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Όχι στην απαγόρευση του Κυνηγίου

Απαγορεύστε το κυνήγι, μια για πάντα» - Oreibasia.gr - forum
ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.: Όχι στο Κυνήγι - Ναι στη Ζωή
Έμμεσα προβλήματα από το κυνήγι
Μπιρμπίλη προς κυνηγούς: Κατεβάστε τις καραμπίνες
Οικολογία vs Κυνηγιού
Stop στο κυνήγι στην Ελλάδα Petition
«Παρά πόδα» οι κυνηγοί ενόψει της αντικυνηγετικής πολιτικής ...

Τι γίνεται ρε μάγκες; Θα ''φάμε'' και ξύλο;
Από που ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί έτσι ξαφνικά;
Από πού κι ως πού μάθανε όλοι από τους καναπέδες και απ' τις πολυκατοικίες, τι είναι σωστό για το περιβάλλον;
Έχει βγεί κανείς τους ποτέ στο βουνό να δεί πως είναι;

Νομίζω ότι όλοι έχουμε δεί κάτι γελοίες εικόνες από ''Πρωτευουσιάνους-κουλτουριάριδες'', να περπατάνε στο Μέτσοβο ή στο χιον/κό κέν. της Βασιλίτσας κτλ, κοιτώντας π.χ. ενα Τσοπανάσκυλο νομίζοντας ότι βλέπουν Αρκούδα ή μια Κουρούνα στο δέντρο σαν να είναι Χρυσαετός και αναρωτιόσουν γελόντας ''από ποιό πλανήτη ήρθαν αυτοί;''

Τώρα μάλλον πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί αυτοί οι άσχετοι έχουν βρεί ''πάτημα'' και όχι μόνο λένε ασυναρτησίες, αλλά ακούγονται κιόλας!
Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε με τα επιχειρήματά μας σε κάθε ευκαιρία...
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι αυτές οι αντικυνηγετικές απόψεις, εκφράζονται κυρίως από ανθρώπους των μεγάλων πόλεων, οι οποίοι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες (όσον αφορά το περιβάλλον και την αντικυνηγετική τους στάση):

1.Αυτοί που προανέφερα, μη έχοντας καμμία σχέση με τη φύση, αλλά γνωρίζοντας τα πάντα για αυτή γιατί: ''έκανα διακόπες στην Αράχωβα με το SUV (που δεν έχει πατήσει χώμα), 1 εβδομάδα και είδα όλη τη χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας. Α, είδα και κάτι Βλάχους.''
Το να αντιμετωπίσεις αυτή την κατηγορία είναι πολύ εύκολο, αφού π.χ. αν τον ρωτήσεις που ζεί η Πέρδικα, θα σου πεί στο βάλτο.

2.Αυτοί που είναι σε ορειβατικές, οικολογικές και λοιπές σχετικές οργανώσεις οι οποίοι έχουν σχέση και επαφή με το περιβάλλον, αλλά δραστηριοποιούνται σε αυτή συνήθως τους θερινούς μήνες αφήνωντάς τη μετά για να επιστρεψούν του χρόνου σε αντίθεση με εμάς, που έχουμε μια συνεχή ετήσια επαφή αφού η υπερβολική αγάπη μας για αυτή δεν μας αφήνει να την αφήσουμε.

Να υπενθυμήσω ότι ο κυνηγός, εκτός από όλα τα άλλα, ''ξηλώνεται'' κανονικά προσφέροντας μεγάλη οικονομική ενίσχυση προς το περιβάλλον για να γίνει όπως λέει και ο Πρέοδρος της ΚΣΕ: Μελέτη του Αιγαιόγλαρου χωρίς να ξέρουμε τα αποτελέσματά της.

Βλέπουμε όμως ότι οι επαρχιακές τοπικές αυτοδιοικήσεις, τάσσονται υπέρ των κυνηγών αναγνωρίζοντας την προσφορά τους προς την οικονομία των χωριών αλλά κυρίως προς το περιβάλλον, κάτι που μας δίνει ελπίδες για μια ακόμα κυνηγετική χρονιά...
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8636197
http://papaioannou.wordpress.com/2009/12/17/
http://www.diananews.gr/article.asp?catid=4444&subid=2&pubid=7024980

Δε θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση να απαγορευτεί το κυνήγι. Η προσφορά μας θα εκτιμηθεί αν όλοι ''διαφημίζουμε'' και μίλαμε για το κυνήγι, ώστε να μάθει ο κόσμος ότι είναι μια παραδοσιακή και πολιτισμένη δραστηριότητα.

1 σχόλιο:

stavRos είπε...

Tο κυνηγι δεν ειναι απλα πολιτισμενη δραστηριοτητα φιλε μου. Ειναι η πλεον ευγενης!