Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Από Μάρτη Καλοκαίρι...


... Και από Αύγουστο Χειμώνα!

Καλό μήνα σε όλους!
Έφτασε λοιπόν και ο Αύγουστος. Ο μήνας με τον οποίο αποχαιρετάμε το καλοκαίρι, το μέσο του οποίου (ο Δεκαπενταύγουστος) σηματοδοτεί για την ύπαιθρο την κορύφωση του καλοκαιριού με τον κόσμο να επισκέπτεται τις ιδιαίτερες πατρίδες του, τα χωριά να σφίζουν από ζωή και φωνές μικρών παιδιών αλλά και την έναρξη των προετοιμασιών για τον επερχόμενο χειμώνα με κύρια δραστηριότητα την εξασφάλιση ξυλείας για τη θέρμανση των σπιτιών και όχι μόνο.

Για εμάς τους κυνηγούς ο Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεκινά το κυνήγι. Τουλάχιστον ως τώρα έτσι το ξέραμε, ελπίζω οι απίθανοι που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και συγκεκριμένα του περιβάλλοντος να μην προβούν σε άλλη μία επίδειξη "οικολογικής" ευαισθησίας με τη βοήθεια των επαγγελματιών του είδους (βλέπε οικολόγοι) και έτσι η νέα ρυθμιστική να μην αλλάξει κάτι ως προς τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

Όπως και οι στρατιώτες, έτσι πολλοί κυνηγοί από σήμερα μετράνε αντίστροφα για την έναρξη. 18 και σήμερα με πληροφορεί ο μετρητής στα δεξιά της σελίδας... Τα όπλα καθαρίζονται και λαδώνονται, ο εγκέφαλος γεννά όνειρα και προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και ταξιδεύει προσπαθώντας να διαμορφώσει το ιδανικό κυνηγετικό σκηνικό που όλοι μας ονειρευόμαστε να ζήσουμε. Από κοντά και οι σύντροφοί μας σε αυτό το ταξίδι, τα σκυλιά. Δε μπορεί, προφανώς και εκείνα θα διαισθάνονται ότι ο καιρός πλησιάζει!

Καλό μήνα λοιπόν και ... καλό χειμώνα να'χουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: