Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Με προσοχη...

Τη στιγμη που απομενουν λιγες μονο ωρες για να ξεκινησει το κυνηγι για φετος θα ηθελα να εκφρασω 2-3 προβληματισμους και εγω, με κριτηριο το συμφερον ολων μας.

- Στην εποχη του facebook και των blogs, θετουμε λεπτομερειες της ζωης μας στη διαθεση πολλων και κυριως αγνωστων σε εμας ανθρωπων. Το κατα ποσο εχει νοημα κατι τετοιο, δεν ειναι της παρουσης. Με δεδομενο ομως οτι αυτη ειναι η πραγματικοτητα, την επομενη φορα που καποιοι απο εμας σκεφτουν να "σηκωσουν" φωτογραφιες που απεικονιζουν τους ιδιους να επιχαιρουν για το ξεκληρισμα πληθυσμων της πανιδας του τοπου μας,ας σκεφτουν οτι με τις βλακειες αυτες εκθετουν τους παντες και οχι μονο τους εαυτους τους.

ΣΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ-ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΟΧΙ ΑΝΤΡΙΛΑ


- Σχεδον παντα απαραιτητη προυποθεση για το παραπανω ειναι η λαθροθηρια. Τωρα... Για τα ζωα που σκοτωνουν λαγο τη νυχτα, μπεκατσα στο καρτερι κλπ δεν εχει νοημα να πω κατι διοτι ειμαι βεβαιος οτι χρησιμοποιουν το ιντερνετ κατα βαση για να δουν την καινουρια τσοντα της τζουλιας βουτηγμενοι στη μαλακια καθως ειναι. Η καταγγελια τετοιων περιπτωσεων παντως αδυνατω να καταλαβω πως ισοδυναμει με ρουφιανια...

- Οπως παντου ετσι και στα βουνα, τα δαση και τους καμπους οφειλουμε να παιρνουμε μαζι μας τα αντικειμενα που δεν χρειαζομαστε και να μην αφηνουμε σκουπιδια πισω μας. Προσπαθουμε να γινουμε μερος και οχι βαρος του οικοσυστηματος.

- Σεβομαστε τις καλλιεργιες των αγροτων, δεν καταστρεφουμε και δεν πειραζουμε τιποτα.

- Δεν ειμαστε σε πολεμο ωστε οι αλλοι κυνηγοι να αντιμετωπιζονται ως εχθρικες δυναμεις.

- Φοραμε τα προβλεπομενα γιλεκα ωστε να φαινομαστε.

- Εχουμε το νου μας αν καποιος χρειαστει βοηθεια.

- Δεν παραταμε τα σκυλια στο δασος αν διαπιστωσουμε οτι δεν μας κανουν.

Αυτα με μια προχειρη σκεψη. Καλα κυνηγια σε ολους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.Μου αρέσουν πολύ οι αφηγήσεις σας και χαίρομαι που σας διαβάζω...Θωμάς απο Παρακάλαμο(το πιο όμορφο κυνηγοτόπι της Ηπείρου...)
Καλή χρόνια να έχουμε με όμορφες στιγμές και χωρίς θύματα....

stavRos είπε...

Γεια σου Θωμα. Να εισαι παντα καλα. Καλα κυνηγια και υγεια!