Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ρυθμιστική για το κυνήγι 2010- 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι που υπογράφηκε σήμερα, διατηρώντας το πλαίσιο του προηγούμενου έτους αλλά και όλων των αντίστοιχων Αποφάσεων των τελευταίων ετών, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έγινε κάτω από συνθήκες ενός συνεχούς αντικυνηγετικού βομβαρδισμού από τις γνωστές αντικυνηγετικές οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα είχαν γίνει πρόσφατα προσπάθειες μεγάλων περιορισμών της κυνηγετικής δραστηριότητας σε σχέδια Αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, εκτός της Ρυθμιστικής.

Απέναντι σ’ όλες αυτές τις αντικυνηγετικές θέσεις που συχνά περιέχουν στρέβλωση της πραγματικότητας και επικαλούνται ανύπαρκτες καταστάσεις και ανύπαρκτα στοιχεία, η Κ.Σ.Ε. απάντησε με ένα εκτενές και πλήρες επιστημονικό και τεχνικό κείμενο. Το κείμενο αυτό δίνει απάντηση, με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα στις επιθέσεις αυτές και ταυτόχρονα προσφέρει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία και ντοκουμέντα, Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρησιμοποιεί ευρύτατη σχετική διεθνή βιβλιογραφία καθώς και τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων που έχει προωθήσει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει αδιαμφισβήτητη στήριξη για τη νέα Ρυθμιστική.

Παράλληλα, με την μεγάλη αυτή προσπάθεια της Κ.Σ.Ε. υπήρξε και έγγραφη στήριξη της ανάγκης της απρόσκοπτης συνέχισης της κυνηγετικής δραστηριότητας, στα πλαίσια πάντα της απαραίτητης και αυστηρής προστασίας του περιβάλλοντος, από τεράστιο αριθμό εκπροσώπων της πολιτικής και φορέων της κοινωνίας, τονίζοντας τον ρόλο των κυνηγών τόσο στην παράδοσή μας όσο και στην οικονομική στήριξη, κυρίως της υπαίθρου.

Είναι φανερό ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης κατέληξε στην υπογραφή της συγκεκριμένης Απόφασης αφού έδωσε τη δέουσα σημασία τόσο στην ισχυρή αιτιολόγηση των προτάσεών μας όσο και στις επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια πάντα του εθνικού και διεθνούς νομικού καθεστώτος. Οι 230.000 κυνηγοί – πολίτες αυτής της χώρας εκτιμούν ιδιαίτερα την προσπάθεια αυτή του κ. Υφυπουργού.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε προσπάθεια περικοπής της κυνηγετικής δραστηριότητας και υποβάθμισης του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, θα μας βρει πάλι όλους τους κυνηγούς ενωμένους και συσπειρωμένους στην προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι το κυνήγι είναι διαχείριση του περιβάλλοντος και οι κυνηγοί οι πραγματικοί προστάτες της άγριας φύσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante mprabo!

konstantinos είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΣΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

kapoioi xepernane ta oria omws
http://damonoukos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html

stavRos είπε...

Τωρα για τον καραγκιοζη αυτον τι να σχολιασει κανεις...