Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Ερώτηση προς πράσινα άλογα... εεε οικολόγους πράσινους εννοώ:

Η κυρία Ελεάνα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου των πράσινων (των αλόγων όχι του πασόκ) δήλωσε ότι:

«Μετά τις επιδόσεις του στην οικονομία, ο κύριος «ένα τοις χιλίοις για το περιβάλλον» ανέλαβε τη διαχείριση της ελληνικής πανίδας, παγιώνοντας τη σύμπραξη του Υπουργείου με τα κυνηγετικά συμφέροντα, παραβλέποντας πλήρως τα πάγια αιτήματα των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων που ζητούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της πανίδας και των βιοτόπων της χώρας μας, καθώς και το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη φύση χωρίς να την καταστρέφουμε».


Μία διευκρίνηση θέλω μόνο. Στο σημείο που αναφέρετε "ο κύριος ένα τοις χιλίοις για το περιβάλλον", εννοείτε ότι με την κρίση κόπηκαν και τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων που έπαιρνε ο οικολογικός χώρος; Τι έγινε; φτώχειες; φτώχειες;

Με αναγκάζετε κάθε χρόνο τέτοιον καιρό να βάζω την ίδια εικόνα όμως:


3 σχόλια:

kaliakouda είπε...

Δυστυχως φιλε μου Σταυρο, αυτοι εχουν την ακρη τους παντα και παντου!

Αν εχεις δει ειδησεις τελευταια, στις ΜκΟ ανατεθηκε μεγαλη κρατικη μελετη!

Οπως οι μυγες και τα σκατα ειναι η σχεση των ΜκΟ με το χρημα!

Ανώνυμος είπε...

Ειδικότερα, από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής, ο Γιώργος Βέης αποκάλυψε πως τον επισκέφτηκε στο γραφείο του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ζητώντας τη συμμετοχή του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, όμως, όπως είπε, ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση να αλλάξει το περιεχόμενο των προκηρύξεων που είχαν συνταχθεί επί υπουργίας Λούκας Κατσέλη, κάτι που ο κ. Κουτρουμάνης αρνήθηκε.
Το επιχείρημα του υπουργού ήταν πως ο χρόνος είναι περιορισμένος και αν υπάρξει καθυστέρηση παραμονεύει ο κίνδυνος να χάσει η χώρα την προθεσμία για να μη λάβει τα σχετικά Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ο κ. Βέης παραδέχθηκε δηλαδή πως ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανένα έλεγχο στις προσλήψεις ανέργων που θα γίνουν μέσω ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος "κοινωφελούς εργασίας" το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο, καθώς οι προκηρύξεις έχουν ήδη καταρτιστεί και τα γεγονότα είναι τετελεσμένα.
Αυτό σημαίνει ότι τελικά οι προσλήψεις δεν θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ και άρα θα ισχύσουν τα κριτήρια που θα θέτουν οι επιλεγμένες ΜΚΟ.
Μάλιστα, ο κ. Βέης δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τον κ. Κουτρουμάνη, λέγοντας πως για να κάνει τον έλεγχο των προκηρύξεων πρέπει να αλλάξουμε την προκήρυξη και συνέχισε "μου είχε πει ότι θα το κάνει αλλά μετά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Εάν κάνουμε πραγματικό έλεγχο στις προκηρύξεις θα πρέπει να αλλάξει η όλη διαδικασία".
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάθε δήμος θα υπογράφει διαγωνισμό μνημόνιο συνεργασίας με ΜΚΟ και η επιλεγμένη ΜΚΟ θα προχωρά σε προσλήψεις, με τους προσληφθέντες να απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου με σύμβαση πέντε μηνών και με καθαρές μηνιαίες αποδοχές στα 625 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, ενώ το ποσό για την ασφάλιση των εργαζομένων θα καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ.
Υπέρ της συμμετοχής του ΑΣΕΠ τάχθηκαν πάντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κακλαμάνης, Τσούρας και Μπετενιώτης, τονίζοντας πως αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει αξιοκρατία και αποφευχθεί πλέον το φαινόμενο των κομματικών προσλήψεων.
Αλλά και για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ο κ. Βέης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι έτσι όπως έχει διατυπωθεί η διαδικασία των μετατάξεων και με βάση το προεδρικό διάταγμα που θα προσδιορίζει τα κριτήρια τους, η ανάμειξη του ΑΣΕΠ είναι συγκεκριμένη.
Πρόσθεσε δε ότι το ΑΣΕΠ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί με απολύσεις, ενώ πρότεινε να οργανωθεί το αρχείο προσόντων, ώστε από εκεί να μπορεί αξιοκρατικά να επιλέγει το δημόσιο.
Παράλληλα ζήτησε να αυξηθεί τουλάχιστον στο 20%, αντί του 10% που προβλέπεται, το ποσοστό του τακτικού προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από το πίνακα.
Ο Γ. Βέης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάταξη των υπαλλήλων σε οργανισμούς, σημείωσε ότι πρέπει η πολιτεία να καθορίσει κοινωνικά κριτήρια με επιπλέον μοριοδότηση αλλά και στις προσλήψεις να προσμετρούνται και οι δεξιότητες.
"Θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία, αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε σωστή δουλειά", πρόσθεσε ο κ. Βέης.

Ανώνυμος είπε...

βρε αυτες οι μκο!