Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ε.Κ.Π. ΣΕΡΡΩΝ

Σάββατο πρωί πρωί την 16/10/10 και ώρα 5.00, ήμουν έξω απ' το σπίτι του μπάρμπα μου στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούμε τη ρεζέρβα των Σερρών. Είναι από τις στιγμές που λες "που πάμε τέτοια ώρα? τρελοί είμαστε? "

Ως γνωστόν όμως στους "ομοιοπαθείς" το κυνήγι είναι αρρώστια και δεν υπολογίζουμε ούτε ξενύχτια ούτε χιλιόμετρα ούτε έξοδα προκειμένου να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.

Ήταν η πρώτη φορά που πηγαίνω σε ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή και οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι ανάμεικτες.
  • Τα έξοδα πολύ λίγα,
  • τα πουλιά πολλά,
  • οι τουφεκιές από τις θεαματικότερες,
  • οι ταχύτητες του κυνηγιού τεράστιες, αφού δεν προλάβαινες να μαζέψεις το φασιανό που χτύπησες και το σκυλί φέρμαρε τον επόμενο,
  • η κατάψυξη γεμάτη με φασιανούς, και φυσικά μπορείς να γεμίσεις όσες καταψύξεις θέλεις (κάτι που στο άγριο θήραμα δεν επιθυμείς) και άλλα διάφορα θετικά σχόλια......
Από την άλλη όμως έλλειπε το μοναδικό πράγμα που κάνει για εμένα το κύνηγι αυτό που είναι.
  • Η Αδρεναλίνη.
Σε κανένα σημείο δεν ένιωθες αυτή την αγωνία και την παρολίγον έκρηξη της καρδιάς που νιώθουμε όταν ο τετράποδος φίλος μας φερμάρει μια μπεκάτσα, ή ακόμα ακόμα ένα ορτύκι!
Οπότε κανένα άγχος για την εξέλιξη του κυνηγιού άρα και καμμία ευχαρίστηση αφού γνώριζες εξ αρχής ότι θα πάρεις όσα πουλιά θες.

Τελικά θα πώ ότι ήταν σίγουρα μια πολύ ωραία εμπειρία, όμως σε κυνήγι που θα χτυπήσω ένα και μόνο ντόπιο ορτύκι και θα πάω σπίτι μου, γουστάρω πιο πολύ από τους 9 φασιανούς που πήραμε προχθές.

Θα ήθελα να ξαναπάω στην ΕΚΠ αλλά αυτή τη φορά να κυνηγήσω και πέρδικες που είναι πιο άγριο θήραμα.


Υ.Σ. Ακατάλληλο μέρος για ξεκίνημα κουταβιού διότι από τους 9 φασιανούς που "κάναμε" τους δύο τους έπιασε το σκυλί, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για νεαρό σκυλί.

Κάλα Κυνήγια.....



3 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Από ότι κατάλαβα τα θηράματα ήταν ήμερα - φρεσκοαμολημένα !!!

Με συγχωρείς, αλλά αυτό το πράγμα δεν είναι κυνήγι στο βουνό, είναι κυνήγι στο κοτέτσι :(

achilleas είπε...

χαχαχα, έτσι όπως τα λες ήταν. Εκεί που κάθεσαι σπίτι και είσαι έτοιμος να πας στο χασάπη να πάρεις κοτόπουλα λές: "δεν πάω εκεί στη ρεζέρβα να σπάσω κ λίγο πλάκα..."

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά στην ΕΚΠ Σερρών εμείς απο Αθήνα μερια περάσαμε και μείναμε ευχαριστημένοι. Γιατί ;
α) είναι 1ης τάξης εκπαιδευτικό για τα σκυλιά μας.
β) προπόνηση για μας.
γ) Δεν τους παίρνεις όλους όσους σηκώσεις γιατί δεν είναι κότες. δ) Τέλος, τρως φρέσκο φασιανό με λιγώτερα χρήματα από ότι θα τον αγόραζες σε μαγαζί.

Πήραμε από τρείς ο καθένας μας και χάσαμε άλλους 2-3.
Τα σκυλιά μας όμως , έγραψαν.
Γιώργος Σιδέρης